Jesteśmy dumni sprowadzać wyborne owoce Brazylii w sproszkowanej formie owocu. Produkt jest 100% naturalny bez domieszek bezpośrednio z najlepszej plantacji w Amazonii. 
"Brazylijska żyła złota" - A
çai.

Badania wykazują że jest w niej 33 razy więcej przeciwutleniaczy niż w czerwonych winnych winogronach, poprawia odporność jakbyśmy znów byli dwudziestolatkami.

A więc spróbuj “fontanny młodości” z tej zakazanej Amazońskiej Jagody to poczujesz moc Amazonki.



Antynowotworowy Açai. 


Acai Jagody są uważane za najcenniejszy i najbardziej pożywny owoc. 
Acai berry posiada bardzo duży potencjał antyoksydacyjny. 
ACAI jagody mają wyższą zawartość antocyjanów i większy potencjał antyoksydacyjny niż czerwone winogrona. Jagody ACAI są najbogatszym źródłem kwasu ellagowego. Kwas ellagowy jest bardzo silnym antyutleniaczem , ma właściwości- Kwas ellagowy posiada potężny potencjał antynowotworowy. * Kwas ellagowy ma zdolność hamowania mutacji komórek DNA. * Kwas ellagowy wywołuje apoptozę (obumieranie) komórek nowotworowych i ma zdolności blokowania enzymów, powodujących przerzuty komórek nowotworowych. * Kwas ellagowy ma właściwości antybakteryjne i antywirusowe. Każdego dnia popularność ACAI rośnie.Programy informacyjne na temat Acai były emitowane w ważniejszych sieciach telewizyjnych: CNN, NBC i CBS. W New York Timesie, Newsweeku i Vogue zostały zamieszczone artykuły na temat dobroczynnego wpływu ACAI na organizm ludzki.Również Oprah 


Jakie korzyści możesz odnieść używając jagód ACAI? * wzmocnienie układu odpornościowego * poprawa działania układu trawiennego i wydalniczego * lepsza koncentracja i jasność umysłu * przypływ energii i wytrzymałości * lepszy sen i regeneracja sił * oczyszczenie i detoksykacja organizmu Jagody ACAI zawierają następujące składniki: AMINOKWASY: jagody ACAI zawierają najdoskonalsze połączenie aminokwasów, takich, jak; tryptofan, leucyna, treonina, izoleucyna, lizyna, metionina, cystyna, fenylanina, tyrozyna, valina, arginina, histydryna, alanina, kwas glutaminowy, glicyna i inne. Aminokwasy to życiodajna siła budulcowa mięśni, regeneracja, wytrzymałość, trwała energia i rozwój mięśni. Aminokwasy są również używane przez wątrobę do detoksykacji organizmu i podnoszenia wydolności układu odpornościowego. 

 


FITOSTEROLE: beta-sitosterol to najważniejszy sterol roślinny, jaki znaleziono w jagodach ACAI. Sterole roślinne albo fitosterole są najcenniejszym składnikiem żywności roślinnej, a zwłaszcza olei roślinnych, pestek i orzechów, ziaren i strąków. Badania kliniczne potwierdziły skuteczność beta-sitosterolu w obniżaniu poziomu LDL ( "złego" cholesterolu ), w usprawnieniu działania układu moczowego i likwidacji symptomów powiększenia gruczołu prostaty. Beta-sitosterol był badany pod kątem skuteczności w zwalczaniu nowotworów i ich zapobieganiu. 


ANTYOKSYDANTY: działają ochronnie na komórki, zapobiegając ich uszkodzeniu przez wolne rodniki. Chronią przed rakiem, przedwczesnym starzeniem, rozmaitymi chorobami. Wspomagają działanie systemu odpornościowego, chronią DNA przed uszkodzeniem i niepożądanymi mutacjami.Do antyoksydantów zaliczamy witaminę C, E oraz beta-karoten. Jagody ACAI zawierają trzy potężne rodzaje antyoksydantów: 1. antocyjany, 2. witaminę E oraz 3. kwas ellagowy. 1/antocyjany 2/witamina E: naturalna witamina E występuje w ośmiu różnych formach: cztery tokoferole i cztery tokotrienole. Alfa-tokoferol jest najlepiej działającą na organizm ludzki formą witaminy E która zwiększa absorbcję tlenu we krwi i jednocześnie neutralizuje wolne rodniki, chroni błonę komórkową i zmniejsza ryzyko powstania raka, choroby Alzheimera, chorób serca, zaćmy i choroby Parkinsona. 3/ kwas ellagowy jest naturalnym składnikiem owoców i orzechów. Jest potężnym antyoksydantem o działaniu antymutagennym i zbadanych właściwościach antynowotworowych. 

home      o nas      sklep      produkty      o acai      kontakt

Copyright by Acai.pl